CARLA MALJERS : ZANG

 

 

Mijn passie voor het zingen is al vroeg in mijn jeugd ontstaan.

Als kind hoorde ik de muziek van mijn ouders waarbij er van alles langs kwam aan populaire(jazz)songs en luisterde ik naar de stemmen van Ella Fitzgerald, Rosemary Clooney, Billie Holiday, Connie Francis, Peggy Lee, Tony Bennet, Frank Sinatra, e.d. Met het opgroeien vond ik de weg naar de bedieningsknoppen van de radio en raakte ik in de ban van de muziek van de groep ABBA. Hierdoor ontstond bij mij voor het eerst het verlangen om voor altijd te kunnen zingen en me daarmee te kunnen uiten.

Je zou het nu een “guilty pleasure” kunnen noemen, en misschien werd het dit ook wel na verloop van tijd, maar de basis voor mijn zang-ontwikkeling werd hier toch wel gelegd.

Het volgen van de hitparade bracht nog weer andere interessante popartiesten onder de aandacht en met name in die late jaren 70 werd ik geraakt door de muziek van Olivia Newton-John. Hierna kwam de Underground muziek op mijn pad en gaf ik mij over aan de alternatieve en vernieuwende sounds van New-Wave bandsuit de begin jaren 80. De muzieksmaken door alle jaren heen hebben hun sporen achter gelaten en zijn nog steeds mede bepalend voor mijn huidige beleving, interpretatie en uitvoering van liedjes. Naast het zingen in de vrijblijvende sfeer volgde ik muziek-en pianolessen

Na een tijdje me op studie en werk te hebben gericht heb ik de kans gegrepen om me meer te scholen in zang en samenzang en volgde ik een aantal jaren zangworkshops en zanglessen.In diverse samenstellingen heb ik vervolgens Irish Folk, Jazz en Latin-Jazz gezongen en ben ik nu al weer heel wat jaren zangeres bij latin- en gipsy jazztrio Sabana.

Dankzij de ontmoeting met bandleider Jos Vlietstra ben ik nu ook enthousiast geworden voor de country-muziek en zing ik alweer een tijdje met veel plezier bij deze band.Het bijzondere aan Ponderosa is dat de term “country” breed opgevat wordt en het repertoire gevarieerd is met songs die niet anders dan uit het hart gezongen kunnen worden

 

PASCAL SPIEKERMAN : SLAGGITAAR

 

 

Vanuit m’n opvoeding en als Indo nazaat met muziek opgegroeid.
De eerste klanken die ik in mijn jeugd hoorde waren van Crosby Stills Nash and Young maar ook de Beatles werd thuis gedraaid. 
Mijn muziek keuze is als een pot pourri met als lievelingsgerecht country! 
Afgelopen jaar die country maar eens van dichtbij gaan ervaren door een reis te maken naar Nashville en omstreken, gelijk maar een mooie Gibson gekocht en een concert van Zac Brown band bezocht. Door af en toe een Jam mee te doen ben ik in contact gekomen met onze bassist in de band René t Jong Ik verheug me ontzettend op wat komen gaat, en hoop op mijn prille leeftijd van 54 nog veel te leren van de oude rotten in de band. 

 

JAN HUT : BASGITAAR & CONTRABAS

 

Begonnen in het middelbare schoolbandje op sologitaar raakte ik al gauw geinteresseerd in jazz en ben dat nog steeds. Toen de bassist in mijn toenmalige band, soort wereldmuziek, eruit stapte ben ik noodgedwongen overgegaan van gitaar op bas.

Dat bleek een gelukkige move die nog eens werd versterkt toen ik, wederom door toeval, de switch naar contrabas maakte omstreeks mijn 40e.

Mijn hart ligt nog immer bij de jazz, maar C&W of Americana  biedt veel om van te genieten. Juist de meer eenvoudige kleine akoestische nummers hebben mijn voorkeur. Gelukkig heeft Ponderosa die ruimschoots in het reportoire.

 

BOUDEWIJN RAST : ZANG + SOLOGITAAR 

 Ben zelf opgegroeid met vooral Westcoast, zoals Byrds, Eagles, Doobies, Jackson Browne, Outlaws etc. etc.

Stoere mannen die oeh-hoo-hoo samen zingen geweldig!

Speel zelf al sinds mijn 13de gitaar (long long time ago) en heb sindsdien in allerlei bandjes gespeeld van rock, blues, jazz, soul, funk, folk, oftewel ik vreet alles.

Ben ook jaren zanger geweest in een jazz-blues band. .

Daarmee speel ik op gehoor ook alles binnen een paar tellen mee. Soort crazy piano, maar dan op gitaar 😊.

 

PAUL VAN DER HOEVEN : DRUMS

 

 

Paul van der Vossen begon met drummen toen hij in de vierde klas van de HBS zat en een van zijn klasgenoten vroeg of hij zin had had om mee te doen in het bandje waarin hij speelde. Dus een paar trommels en een stel stokken gekocht en daarna op zoek naar wat je eigenlijk moest doen als drummer. De beatmuziek stond nog in de kinderschoenen, veel technische vaardigheid en een vrachtwagen vol apparatuur waren toentertijd niet nodig om toch met regelmaat te kunnen optreden. Na de middelbare school heeft Paul de opleiding tot docent klassiek slagwerk gevolgd aan het Haags conservatorium. Hij heeft tot het vanwege bezuinigingen opblazen van bijna alle muziekscholen in Nederland met veel plezier lesgegeven en daarnaast in allerlei bezettingen gespeeld, oude-stijl jazz, pop, symfonieorkest, klezmer ensemble en nu dus ook country.

 

 

 

JOS VLIETSTRA :TOETSEN + ZANG

 

 

 

 

Na 38 jaar muziekdocentschap en talloze bandjes en koorbegeleidingen, ben ik 10 jaar geleden

gestart met een paar eigen koren. Daarnaast richtte ik het Kombootje op, een jazzbandje dat zo nu en dan

optrad in verschillende formaties. Zelf luisterde ik nooit naar jazz maar wel naar muziek van Mark Knopfler en Emmylou Harris,

de Common Linnets, en meer country achtige muziek.

Dat bracht me ertoe om een band te starten met country invloeden. Het repertoire is divers , behalve bovengenoemde artiesten

spelen we muziek van John Mayer, Merle Haggard, Faith Hill, Tim McGraw, Bonnie Raitt, Blake Shelton, The Band,Venice